معماری فرآیند، یک مدل مفهموی است که فرآیندهای سازمان را نشان میدهد و روابط بین آنها را تشریح میکند. عموما، این روابط از دو جهت تعریف میشوند. از طرفی، فرآیندها میتوانند رابطه مصرفکننده-تولیدکننده داشته باشند. این بدان معنی است که خروجی یک فرآیند، ورودی یک فرآیند دیگر است. از طرفی، معماری فرآیند، علاوه بر رابطه مصرف کننده-تولیدکننده بودن فرآیندها، سطوح مختلف جزئیات را نیز تعریف میکند. شکل زیر، سطوح جزئیات در معماری فرآیند را نشان میدهد.
بخشی از معماری که فرآیند را در سطح 1 پوشش میدهد، تحت عنوان “مدل کلان فرآیند” شناخته میشود. هر یک از عناصر مدل کلان فرآیند، به یک فرآیند کسب و کار مشخص در سطح 2 اشاره دارد. سطح 2، فرآیندها را با جزئیات بیشتری نشان میدهد، اما هنوز هم مختصر است و هر عنصر درون آن، به یک مدل فرآیند در سطح 3 اشاره میکند. مدل فرآیند در سطج سوم نشان دهنده جزئیات فرآیندها شامل جریان کنترل، دادههای ورودی و خروجی و تخصیص افراد میباشد.
مهمترین چالش تعریف معماری فرآیند، تعریف مدل کلان فرآیند است، که همان استخراج لیست فرآیندها در سطح 1 است. در سطح 1، معماری فرآیند باید قابل فهم بوده و بیشتر از تقریبا 20 دسته از فرآیندهای کسب و کار شرکت را نمایش ندهد. همچنین، باید به حدی کامل باشد که تمام کارکنان شرکت بتوانند از طریق کار روزانه خود، با آن در ارتباط باشند، و فهم مشترکی از آن داشته باشند. بنابراین، تعریف معماری فرآیند به صورت سیستماتیک، با اقتباس از مدل کلان فرآیند، مهم است.
چندین رویکرد و دیدگاه مختلف جهت تعریف معماری فرآیند وجود دارد، و شناسایی فرآیندها، ازجمله گامهای مشترک این رویکردها میباشد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.